Hass avokado fidanı düşük sıcaklıklara çok hassastır. Ağacı yayılan bir yapıda gelişme göstermekte ve orta büyüklüktedir. Tek ağaç olarak periyodisiteye eğilimli ise de, bahçe halinde meyve tutumu kararlı olmakta ve dikildikten 3–4 yıl sonra meyve vermeye başlamaktadır. Çiçek yapısı “A” tipidir. Genellikle, çiçeklenme mart ortasında başlamakta ve mayıs aylarının son haftasında son bulmaktadır. Hass çeşidinin tozlanmasında, „Bacon” çeşidi dölleyici olarak kullanılabilmektedir.

Mersin erdemli aşılı sertifikalı avokado fidanı

Genellikle meyve, yumurtamsı Şeklinde ve ağırlığı 140–400 g arasında değişmektedir. Serik-Antalya koşullarında, ortalama meyve ağırlığı 160-180 g olarak saptanmıştır. Lifsiz, çekirdek küçük ve tohum yatağına sıkıca bağlıdır. Meyve etinde, yağ içeriği % 15–17 ve kuru madde içeriği % 27–29 arasında değişmektedir.
Meyve hasadı, kasım ortasında başlayabilmesine rağmen en uygun Şubat-haziran ayları arasında olmaktadır. Serin iklimlerde ağaç üzerinde yaz ortasına kadar kalabilmekle birlikte, çok fazla geç hasat edilirse unlu ve bozuk bir tatta olabilmektedir. Taşıma ve depolanmaya uygunluğu birçok çeşitten daha iyidir. Dünya’nın birçok ülkesinde ana çeşit olarak üretilmektedir.

ağaç ve meyve özellikleri

Optimum hasat dönemi: şubat başı-haziran sonu 
Meyve kabuk yapısı:
 Çok pürüzlü

Ağaç üzerinde kalma durumu: Uzun (6-8 ay)
Kabuk kalınlığı: Orta kalın
Soğuktan zararlanma eşiği: (ºC) -1,1
Soyulabilirlik durumu: Kolay
Muhafaza durumu: 2 ay +4°C
Çekirdek Şekli: Konik
Ağaç habitüsü: Orta
Meyve Şekli: Yumurtamsı

Periyodisite durumu: Var
Meyve eti rengi: Koyu sarı-krem
Ekolojik seçicilik: Var
Tad ve lezzet: Çok lezzetli
Ekonomik verime yatma yaşı: 8-10 yaş
Verim (kg/ağaç): (10-12 yaşında) 75-80
Ortalama meyve ağırlığı: (gr) 160-180
Verim (adet/ağaç): (10-12 yaşında) 500-600
Meyve kabuk rengi Koyu: yeşil siyahımsı mor
Endüstride kullanımı:
 Gıda, kozmetik ve ilaç sanayii